SMS-motívy lemujúce prvú štvrť roku 2012

Jar prišla

Na sociálno-psychologickom výcviku, ktorý som absolvovala v priebehu januára a februára, som sa dozvedela zaujímavý podnet na psychohygienu. Každý večer sa pochváliť za to, čo sme počas dňa vykonali. Ten deň pre mňa konečne nastal dnes.

Rok začal obrázkom mandaly od Milary. A kolotoč sa roztočil.

Anjelské posolstvá

„Ďakujem za nečakané prekvapenie, si neuveriteľná!“ – Správa z 20.1., ktorá mi rozjasnila deň a rozjasňuje aj spomienka na ňu. Každý čin sa totiž človeku vráti v zmysle karmy trojnásobne. Aj mne. A rozosievaná radosť iným naplní vlastné srdce šťastím. Naše vibrácie sa tak stávajú jemnejšími a hneď vzápätí o tri týždne môžeme byť obe poslami (anjelmi) jednej správy pre talentovanú dievčinu. Odkázala som šancu zúčastniť sa ústneho pohovoru v predĺženom termíne nervóznej a vystresovanej intelektuálke esemeskou po jej mame. Ona prekonala nepríjemné telesné symptómy, nabrala odvahu, tak potrebnú pre jej profesiu a vyhrala prijímacie pohovory na štúdium vytúženej profesie. Namiesto výčitiek a pochybností zo zlyhania, sa neskôr tešila z prijatia na vysokú školu. Nič nie je náhoda, lebo radosť plodí radosť.

A Milara namaľovala Cestu domov

Cesta
Cesta

Boj za budúcnosť ďalších generácií detí

Celý svet sa obrátil proti mne. Vraj z politických dôvodov to nie je možné. – Strácala nádej bojovníčka proti zlu od začiatku roku Draka. Stala som sa duchovnou oporou pre kamarátku snažiacu sa adoptovať si deti v krajine, s ktorou naša krajina nemá uzavretú dohodu o medzinárodnej adopcii. V krajine, v ktorej jej hrozí ukončenie súčasnej práce a iná je neistá. V krajine, ktorá sa nehrdí práve slobodou a demokraciou. V krajine, kde je dieťa tovarom pre niektorých sociálnych pracovníkov, ktoré deti dočasne zastupujú a sú ochotní použiť všetky dostupné prostriedky, aby odrovnali málo štedrých záujemcov. Pokojne aj sfalšovaným psychologickým posudkom. Čo na tom, že si medzitým deti a budúca mama vytvorili vzťah? Na druhej strane, koľko hnevu a nenávisti vyburcuje konflikt „láska verzus zištnosť“, presne toľko a ešte viac sa nájde čistých duší ochotných pomáhať. Stojí za to bojovať o deti a ukázať im ako. Tie nevinné duše plné lásky tú precítenú starostlivosť a oporu totiž raz v dospelosti posunú ako posolstvo ďalšej generácii detí a oni ďalšej a ďalšej…

A Milara poslala zlatú mandalu – srdiečka

Láska mamy a dcéry
Láska mamy a dcéry

Poznania žien cez rôzne vzťahy matky a dcéry

Február začal sebareflexiou od dcéry: „Som v šoku. Zo mňa vyrástla žena. No fuj. Ja chcem byť ešte dieťa…“ Kým ja pre zanedbanie oslabeného meridiánu močového mechúra som riešila chrípku, ona vzťahy. Bývalé aj súčasné. Napriek tomu sa mi uľavilo, lebo som si spomenula na správu mňa matky pre ňu z konca minulého roku: „Nestojím o tvoje telepatické zásielky nevypovedaného hnevu. Ak chceš opakovať moje chyby a tak sa mi priblížiť, nech sa páči. Krajšie priblíženie je však objatie.

A iná dospelá žena s rovnako dospelými deťmi ako moja dcéra sa zložila pred inou najkrajšou vetou, akú počula od muža a to v deň Valentína: „Objímem ťa, dievčatko moje!“ Za ňou nasledovala otázka: „Ako môžem nájsť partnera, keď hľadám otca?“ Toho, ktorý v spomienkach nebije svoju dcéru z nešťastného vzťahu s jeho matkou, ale miluje. Ako nájsť partnera a nie náhradu otca? Cez objatie svojej matky.

Bola som kdesi v telepatickom spojení, keď si už rozvedená učiteľka jogy v rámci nachádzania sebaúcty zmenila priezvisko na dievčenské. A na inú Cica Mica napísala v práci anonymnú sťažnosť, aby prehodnotila svoje postoje na profesionálne smerovanie a našla vlastné sebahodnotenie. Keď dozrela k rozhodnutiu: „Už raz som v kariére stavila na istotu a veľa šťastia mi to neprinieslo, odovzdávam štafetu zarábania manželovi a ja budem konečne ženou.“ Vtedy noc strávila s manželom na pohotovosti, pre podozrenie na srdcový infarkt a nechali si ho v nemocnici. Jej stará bezmocná mama jej poskytla oporu malého dieťaťa v podobe výčitiek na jej hlavu. Objímala ona svoju mamu?

A Milara maľovala nočnú jemnohmotnú bytosť

Nočná víla
Jemnohmotná bytosť

Dávam a prijímam v rovnováhe

Február končil blahoželaním k meninám: „Vychutnávaj chvíle, ktoré sú Ti príjemné. Nech ich je veľa. Si skvelá žena.“ Keď dávam, aj prijímam a ďakujem za verbálne, neverbálne aj hmotné dary, ktoré dostávam. A marec sa stal mesiacom srdečných stretnutí, prijímania darov a ocenenia autorskej tvorby iných. Kresieb, šperkov aj vlastnoručne vyrobeného stojanu na kvety od sesternice zabaleného do veľkého baliaceho papiera s červenou mašľou. Rozbalila som ho presne ako hlavná hrdinka v sladkom americkom filme. Dopriala som si bezostyšne skrášľovaciu hodinku u kaderníčky, kozmetičky, pedikérky, začala piť ovocné a zeleninové šťavy a – osvetlila kamarátke zmysel života a smrti vo chvíli, kedy jej pred dvoma dňami zomrela mama. Mama, ktorá len dávala, dávala a dávala…

Vetou adresovanou mne „láskavej víle“ od priateľky duchom bojovníčky: „…nie tebe, ale nám ostatným prajem, aby takých ŽIEN, ako TY bolo viacej.“ Som oslávila Medzinárodný deň žien a končím aj rámcový náčrt dôležitých udalostí uplynulých troch mesiacov. Štatistický výpočet tisícok horoskopov, ktoré mi mesačne prechádzajú rukami, výpočet desiatok osobných konzultácií a úspešne zložených niekoľkých skúšok štúdia zimného semestra je bezpredmetný, lebo postráda ľudský rozmer. A ľudskosť vo chvíli, kedy každý moment je koncom a začiatkom zároveň, je tým zdravým jadrom, ktoré nás posilňuje a dáva zmysel žiť.

A Milara namaľovala hravú a veselú jar.

1 názor na “SMS-motívy lemujúce prvú štvrť roku 2012”

  1. Pingback: Cestovanie po Ázii v roku Draka « Čarodejnica

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Návrat hore