Píšem…

čarodejnicin notebook
čarodejnicin notebook

Blonďavý Steve McQueen
Stretla ho po desiatich rokoch na pumpe. Obaja rovnako mladí, potešení stretnutím s tým druhým a – rozvedení.
Vieš, po rozvode je to tak, prejavil kamarát, s výzorom Steva McQueena a veľkou láskou k rýchlym autám, účasť s jej čerstvo prežívanou situáciou porozvodového stavu, – prvý polrok zapíjaš žiaľ a snažíš sa zabudnúť. Druhý polrok stále piješ a začínaš ju porovnávať s inými. Tretí polrok piješ a prvý sex to spraví.
No určite! – Hovorila si, že jej sa táto definícia netýka. Odtrtkané má za desaťročia v manželstve dostatok súloží vo všetkých možných polohách, variáciách, aj miestach s orgazmom aj bez neho. Až do konca života. Bude viesť život sama so svojou čiernou mačkou. Rozhodla sa. Blonďavý kamarát sa jej síce páčil od detstva. Už keď sa spolu hrávali, kým ich mamy, veľmi dobré kamarátky a zároveň vzdialené príbuzné, klebetili. Poznali sa od plienok. Sexuálny akt s ním však považovala za incest. Navyše jej správaním a slovným vyjadrovaním zopínal bývalého manžela. Dosť faktorov, aby ho nechala ísť o dom ďalej. Nakoniec zakotvil pomerne blízko – u jej sesternice.

Hispánsky Adonis

Keď však uvidela v hotelovej reštaurácii jedného z pražských hotelov Adonisa, skonštatovala, že by stál za hriech. Jediný z aktuálneho mužského osadenstva. Mal v sebe čosi praveko-indiánske a vyžarovalo to z jeho očí aj držania dokonale vymodelovaného tela. Od rozvodu uplynuli viac ako dva roky. Sexuálne vzťahy a ani vzťahy k mužom neriešila. Ešte stále sa cítila byť nevernou bývalému manželovi, ak na nejakého krásavca čoby len fľochla očkom. Aj teraz si myslela, že ustojí vernosť mužovi vo svojej hlave. Obzerala si ho ako krásnu antickú sochu hispánca. Až nadišiel posledný deň jej pobytu. Posledné raňajky a jeho konverzačná otázka s nesmelým odhodlaním smerom k nej.
I´dont speak, English. I´m, sorry! – odpovedala ona.
French, Spanish? – skúsil.
Nesúhlasne pokrútila hlavou.
Jeho oči odrazu vyzerali smutne a unavene. Akoby sa odrazu podliali krvou. Sadla si k priateľkám k druhému stolu. Obrátila oči do taniera a navyberaných dobrôt zo švédskych stolov sa ani nedotkla. Žalúdok jej oťažel a v krku vyschlo. Jedna priateľka si demonštratívne odsadla a druhej prestalo tiež chutiť pri pohľade na jej zmučený pohľad. Odskočila pre papier a pero.
Chvíľu samoty pri stole Adonis využil, aby jej podsunul číslo izby s nástojčivým pohľadom z očí do očí. Odrazu sa cítila ako vo filme. Chvíľu rozmýšľala, či sa má uraziť alebo dať priechod pudovej sile, ktorá ňou lomcovala. Hodila svoj očarujúci úsmev číslo 368.
Napíš mu kontakt na seba.
Už netreba. Dal mi číslo izby.
Jej priateľka a zároveň kolegyňa mu následne po dohode anglicky vysvetlila, že na obed odchádzame domov, Erika šoféruje a po zbalení vecí sa zastaví.

Izba číslo trinásť
Stála pred dverami jeho izby číslo 706. A váhala. Oprela sa plecom o zárubňu. Sedem plus nula plus šesť rovná sa trinásť. Čísla izieb z číslom 13, aj súčtom číslic, by mali v hoteloch zakázať. Aj poschodia s číslom 13 vymazali. Poverčivých potom mätú symbolické súvislosti. Trinástka sa spája so smrťou ega, s transformáciou, so zmenou a ona tých zmien už mala dosť, za posledné tri roky. Tušila, že vstupom do izby otvorí trinástu komnatu. Dieťa v nej chcelo stále zostať malým, čisto nevinným a poslušným dievčatkom. Rodič v hlave mal podobu bývalej kamarátky a hovoril jej, že je kurva nevyskákaná. Odrazu si spomenula na vyjadrenie zakladateľa transakčnej analýzy Erika Berneho: Rodič a dospelý si v otázke sexu vystačia so slovami „áno“ a „nie“. Dieťa, inštinktívny aspekt osobnosti púšťajúci sa do akcie si vystačí s „jéj“ a „fuj“. Pre niekoho je teda život samé „áno“ a „jéj“ a pre niekoho „nie“ a „fuj“. Vybrala si prvú verziu.
Zaklopala.

Len muž a žena
Pozval ju pôvabným gestom ruky kúzelníka ďalej. Izba nič moc. Bežný posteľový priemer. Ponúkol jej miesto na sedenie pri stolíku. On si sadol na posteľ. Mal pripravený mobil s translátorom. Chcela mu povedať, že táto situácia je pre ňu príliš rýchla a možno mu to aj povedala. Netušila. Jej pozornosť sa zúžila na vnímanie chvenia celého tela.
Chabá konverzácia len motala situáciu. Zámer bol obojstranne jasný. Načo slová. Veď predsa, ako ju môže mať rád, keď sa sotva poznajú a vymenili si zopár fráz v cudzom jazyku prekladaných cez translátor. Pozrela sa mu uprene do očí. Je jazyková bariéra ozaj prekážkou alebo je ňou iba v hlave? Nie je jazyk na niečo úplne iného?
Myšlienky jej prebehli hlavou v okamihu sekundy. V rovnakej sekunde sa postavila zo stoličky, sadla si na jeho pravé stehno a pobozkala ho. Nechala voľný priechod energiám. Využila prenos a protiprenos inštinktívnej časti osobnosti na znásobenie rozkoše. Až do meditatívneho stavu mysle zvaného orgazmus. Splynutie tiel ako biologický prvok so spirituálnym kontextom. Alebo ako povedala Alica: „Dvaja ľudia sa stretnú, chápu svoje telá ako duše a zamilujú sa do dôsledkov.“ Len muž a žena. Nič viac.
Zvedavá kamarátka čakala pri káve.
Spýtal sa ma na začiatku, či „hard“, pred jeho vyvrcholením „what is your name?“ a oblečená po sprche som do translátora napísala: „Bolo to krásne, ale už musím ísť.
Ako správna emancipovaná žena by si mala mať prezervatív v kabelke.
Ja nie som emancipovaná. Som žena.

Z kapitoly číslo 10 s názvom Muž a žena

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Návrat hore