Krajina tieňov, kde nesmrteľnosť nie je len tieň

Keď som knihu Krajiny tieňov chytila do ruky po prvýkrát, skončila som po druhej kapitole, pretože mi poskytla odpoveď na vtedajšiu aktuálnu otázku. Otvorením knihy som aspoň vyveštila: „Karma dvoch spriaznených, nesmrteľných duší, ktoré dotykom tela spôsobia tomu druhému smrť – ponorenie sa do Krajiny tieňov, domova stratených duší.“ Motív utrpenia vo vzťahu jednej nešťastnej lásky muža a ženy. A na dlhší čas som knižný príbeh nenávratne odložila.

Pokiaľ by som chcela byť veľmi kritická a správať sa povrchne, napísala by som, že ide o knihu pre tínedžerov obalenú do ezoterickej slovnej vaty. V opačnom prípade by sa rešpektujúc podstatu a zákonitosti použitej terminológie dej odvíjal úplne iným smerom.

Ako funguje médium
Napriek tomu som jej dala šancu a siahla som po nej opätovne počas pokojnejšieho obdobia veľkonočných sviatkov. Vybrala som si dovolenku a ľahla si na domácu pohovku s knihou v ruke. Nechať sa voľne unášať príbehom z pera niekoho iného ako protiváha štúdiu učebníc a odborných textov od začiatku roka sa mi zdalo ako skvelý nápad.  A neobanovala som. Tu je zopár informácií vytiahnutých a okomentovaných pre tých, ktorí sú na ceste zveľaďovania a používania magických, jasnovidných či liečiteľských schopností.

Ak sú ľudia natoľko blázni, aby sa pýtali jasnovidky na budúcnosť, potom musí byť aj jasnovidka bláznom, ktorý odpovedá, čo vidí. Zadržiavanie informácií ubližuje médiu. Sú to totiž informácie, ktoré zaťažujú psychiku. Aby ich veštec či veštica u iných spoznali musia oslabiť svoj ochranný štít, dotknúť sa niekoho a spoznať jeho príbeh. Pokiaľ pozdržia v sebe len časť toho, čo videli, počuli, vnímali aj ostatnými zmyslami a precítili, potom to má z dlhodobého hľadiska za následok priberanie na váhe v najmiernejšom prejave, cez marenie si vlastného života až po rakovinové bujnenie v tele. Ak si niekto myslí, že predstieraním jasnovidných schopností rýchlo zbohatne – nech sa páči, môže si túto cestu poznania skúsiť.

Slobodná vôľa magického tvorenia
Tu sa dostávame k ďalšej výzve: Pokiaľ to nikomu neublíži, konaj ako chceš. Áno, dostali sme síce slobodnú vôľu, ale aký má význam premárňovať život hromadením materiálneho? Často mágiu a čarodejníctvo ľudia považujú za spôsob ako pre seba získať viac majetku a odstrániť toho, čo im ubližuje. Zhmotňujú si veci, ku ktorým sú pripútaní. Lenže my nie sme vystihovaní vecami. Ľudia si totiž pamätajú naše činy, aj keď tu dávno nie sme. Nie to, čo sme vlastnili. Prečo teda pomáhať niekomu k väčšej pripútanosti? Zo slobodnej vôle napomáhať temným energiám v sebe a okolo seba rozširovať svoj vplyv?

Zodpovednosť a karma
S vedomosťami prichádza sila a sila priťahuje skazu, lebo sila v nesprávnych rukách je nebezpečná.Po slobodnej vôli sa dotkneme zodpovednosti. Niektorí klienti vyžadujú, aby som pri nich iba stála. Nič viac. Ustojíte iba stáť pri niekom bez použitia poznatkov, ktorými disponujete? Sú situácie, kedy pomocou iným, ich v konečnom dôsledku okrádame o príležitosť problém vyriešiť vlastnými silami, poučiť sa a vnútorne rásť. Niektoré veci bez ohľadu na bolestivosť sa dejú z konkrétneho dôvodu a my ho nemusíme hneď pochopiť. Akú karmu plodí okrádanie iných o životnú cestu?

Rozlíšiť, či niekto bojuje so mnou alebo s vlastnými démonmi.Je odpoveď. Nadhľad plodí porozumenie, lásku a svetlo. Zosilňuje ochranný štít. Keď raz nastúpite na cestu čítania informácií a práce s energiami, silnejšie sú aj osobné výzvy, ktorým je nutné čeliť. Často prichádzajú cez klientov. Ľudí, ktorých máme stretnúť stretneme v pravý čas. Či už ako žiaci alebo učitelia alebo súbežne učitelia aj žiaci.

Uvedomme si. Neuveriteľná sila je vlastne akt tvorenia. Naozajstné umenie je tvoriť, čo cítime. Podeliť sa o svoje pocity a nie iba zachytávať a tlmočiť v práci s inými. Vtedy prichádza pocit, že naozaj jestvujeme. A aj keď máme more času, robme veci správne.

Knihu rada posuniem záujemcovi alebo záujemkyni na najbližšom Ezoterickom posedení v čajovni.

Alyson Noël: Krajina tieňov, Nesmrteľní, Slovart, 2009

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Návrat hore